Pecorinós, borsós gyűrű

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pecorinós, borsós gyűrű
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
4 db tojás
20 dkg főtt zöldborsó
21 és fél dkg parmezán sajt
vagy
21 és fél dkg pecorino sajt
½ teáskanál
1 csipet frissen őrölt fekete bors
1 ¾ dl meleg tej
2 evőkanál kristálycukor
másfél evőkanál élesztőpor
18 dkg kockára vágott vaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, a közepében mélyedést alakítunk ki.

2. A mélyedésbe beleöntjük a tejes élesztőt, a cukrot, a vajdarabokat, az őrölt borsot, a felvert tojásokat. Lágy tésztát gyúrunk. Hozzáadjuk a Pecorino sajtot és a párolt zöldborsót.

3. A tésztát újragyúrjuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos kuglófsütőformát kivajazunk, belerakjuk a tésztát és 60 percen át meleg helyen pihentetjük.

4. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat) és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát. A sütőből kivéve még 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk, felvágjuk és melegen kínáljuk.

A pecorino-t helyettesíthetjük parmezánnal is.
Pecorinós, borsós gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pecorinós, borsós gyűrű
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon