Töltött kelbimbó

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött kelbimbó
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál tejszín
50 dkg mélyhűtött kelbimbó
vagy
50 dkg friss kelbimbó
3 evőkanál vaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint friss zöldfűszer
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kelbimbót és a zöldfűszereket (petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna, tárkony) ecetes meleg vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsepegtetjük. A kelbimbók egyharmadát felaprítjuk. A maradék kelbimbó közepét kivájjuk.

2. A vaj felén megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított kelbimbót és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, gyakori kevergetéssel 10 percig főzzük.

3. A maradék vajjal kikenjük a tepsit, ide rakjuk a kivájt kelbimbókat. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig sütjük.

4. A mélyedésbe töltjük a krémes, tejszínes keveréket. A tetejére piros kaliforniai paprikát rakunk. Forrón vagy melegen kínáljuk.

Töltött kelbimbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött kelbimbó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest