Egyszerű burgonyabatyu

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Egyszerű burgonyabatyu
Adag: 1 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb kockára vágott burgonya
6 db tojás
6 evőkanál burgonyakeményítő
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A burgonyát sós vízben 25 perc alatt puhára főzzük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy nagy tepsit kivajazunk.

3. A főtt, lecsöpögtetett burgonyát egy tálban összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a burgonyakeményítőt. Kézzel kemény gombócokat formázunk. (Ha szükséges, még adhatunk hozzá burgonyakeményítőt).

4. Az előkészített tepsiben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Egyszerű burgonyabatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Egyszerű burgonyabatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+