Könnyű, levegős fritter

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Könnyű, levegős fritter
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
30 dkg liszt
7 és fél dkg finomszemcséjű korpa
2 és fél dl tej
2 db tojás
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csipet
A töltelékhez:
20 dkg finomra vágott kelkáposzta
25 dkg krémsajt
vagy
25 dkg kecskesajt
1 csipet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál mustár

Elkészítés:

1. A lisztet, a kukoricakorpát, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Sűrű tésztát készítünk.

2. A felforrósított, kevés olajjal kikent serpenyőbe kanálnyi adagokat teszünk belőle. A fritter a hőtől felpúposodik. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

3. Összekeverjük a káposztát, a krémsajtot (vagy kecskekrémsajtot), az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a csipetnyi sót.

4. A frittert félbevágjuk. Ráterítjük a káposztás keveréket, majd a fritter tetejével beborítjuk. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Könnyű, levegős fritter
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2266 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Könnyű, levegős fritter
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon