Borsmentás, krémsajtos pizza dióval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borsmentás, krémsajtos pizza dióval
Adag: 1 tepsi (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 adag pizzatészta
20 dkg durvára tört dió
1 csokor borsmenta
20 dkg kecskesajt
vagy
20 dkg friss krémsajt
30 dkg karikára vágott paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pizzatésztát, félrerakjuk kelni.

2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

3. Egy nagy tepsit kiolajozunk. Ha a tészta megkelt, 16 cipóra vágjuk. Kissé lisztezett gyúródeszkán lepénnyé nyújtjuk s az előkészített tepsibe rakjuk. 15 percig hagyjuk még kelni.

4. A lepényekre paradicsomszeleteket rakunk, rátesszük a krémsajtot, olajat hintünk rá. Sózzuk. Körülbelül 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

5. A borsmentát megmossuk és megszárítjuk, a letépett leveleket és a diót a lepényekre rakjuk, megspricceljük balzsamecettel és melegen tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Borsmentás, krémsajtos pizza dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Borsmentás, krémsajtos pizza dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél