Tavaszi póréhagyma-saláta
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A póréhagymát megtisztítjuk. A sós vízhez egy kanál olívaolajat adunk és 5-10 perc alatt puhára pároljuk a pórét. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
2. A finomra aprított lila hagymát, a kaliforniai paprikákat, az ecetes uborkát, a kapribogyót, a paradicsomot egy tálban összekeverjük.
3. Meglocsoljuk a maradék olajjal és ecettel, hozzáadjuk az oregánót és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.
4. A vízitormát, a borsmentát és a spenótot tálalótálba rakjuk, ráhelyezzük a póréhagymákat és beterítjük a zöldségkeverékkel. Azonnal kínáljuk.