Tavaszi póréhagyma-saláta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi póréhagyma-saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szál zsenge póréhagyma
6 dkg spenót
1 fej finomra vágott lilahagyma
1 db finomra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db finomra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 db finomra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
10 dkg kapribogyó
2 db paradicsom
12 és fél dkg vízitorma
12 és fél dkg borsmenta
1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra aprított oregánó
2 evőkanál ecet
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A póréhagymát megtisztítjuk. A sós vízhez egy kanál olívaolajat adunk és 5-10 perc alatt puhára pároljuk a pórét. Lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.

2. A finomra aprított lila hagymát, a kaliforniai paprikákat, az ecetes uborkát, a kapribogyót, a paradicsomot egy tálban összekeverjük.

3. Meglocsoljuk a maradék olajjal és ecettel, hozzáadjuk az oregánót és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.

4. A vízitormát, a borsmentát és a spenótot tálalótálba rakjuk, ráhelyezzük a póréhagymákat és beterítjük a zöldségkeverékkel. Azonnal kínáljuk.

Tavaszi póréhagyma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3005 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Tavaszi póréhagyma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja