Hagymás, sajtos, olívás háromszögek

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta
31 dkg krémsajt
4 fej lilahagyma
4 evőkanál kimagozott olívabogyó
1 ¾ dl víz
1 evőkanál finomra vágott rozmaring
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
vagy
1 evőkanál finomra vágott csombor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pizzatésztát, félrerakjuk kelni.

2. A megtisztított lilahagymát vékonyra szeleteljük. A vízben 2 evőkanál olajjal, kakukkfűvel és rozmaringgal 5-10 perc alatt megfőzzük. (Ne maradjon rajta víz!) Sózzuk, félrehúzzuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Kiolajozunk egy tepsit.

4. A tésztát 3 milliméter vastagra nyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögekre kenjük a krémsajtot (lehetőleg kecskesajtot használjunk), rárakjuk az olajbogyót és a hagymakrémet. Borsozzuk, meglocsoljuk a maradék olajjal. 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Forrón vagy melegen kínáljuk.

Borral vagy más itallal is kínálhatjuk ezt a tésztát.

Pizzatészta

Pizzatészta
45 dkg liszt
7 gramm élesztőpor vagy
2.5 dkg élesztő
1.5 dl meleg víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Az élesztőt a cukorral és a meleg víz felével felfuttatjuk. Ha friss élesztőt használunk, a felfuttatás előtt összemorzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, sózzuk.

2. A közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék vizet, majd hozzáadjuk az adott recept szerinti adalékokat. (Ez lehet olívaolaj, oregánó, fekete bors stb.)

3. Fakanállal összekeverjük, és robotgéppel vagy kézzel alaposan összegyúrjuk.

4. A tésztát olajjal kikent tálba rakjuk, letakarjuk, 45 percre félrerakjuk - lehetőleg meleg helyre. (Az olajtól nem szárad ki a tészta.)

5. Ha megkelt, kerek formára vagy a sütőtál méretére kinyújtjuk.

6. Az adott recept szerinti feltéttel megsütjük. Forrón tálaljuk.

(Ha calzonét készítünk, a kerek pizzatészta közepére halmozzuk a tölteléket, félbehajtjuk, a tésztaszéleket összenyomjuk.)

Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1825 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Hagymás, sajtos, olívás háromszögek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése