Fekete bab mangómártásban

| Zöldséges-gyümölcsös mártogató receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fekete bab mangómártásban
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál narancslé
1 evőkanál citromlé
30 dkg apróra vágott mangó
25 dkg fekete szárazbab
3 evőkanál koriander
10 dl meleg víz
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál juharszirup
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az éjszakára beáztatott bab vizét felforraljuk és 120 percig hűtjük. Leszűrjük.

2. Friss vízzel feltöltjük, hozzáadjuk a babérlevelet, és 75 percig tovább főzzük. Leszűrjük. A babérleveleket kidobjuk.

3. A lehűlt babot a mangóval, a citromlével, a narancslével, a juharsziruppal, a korianderrel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a lime-lével. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Frissen készült tortillával kínáljuk.

Tortilla

Tortilla
18.5 dkg sima, átszitált liszt
15 dkg átszitált kukoricaliszt
2.5 dl meleg víz
A nyújtáshoz::
igény szerint liszt

1. Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz.

2. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük.

3. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.

Fekete bab mangómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2011 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fekete bab mangómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista