Vegyes darabos savanyúság

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vegyes darabos savanyúság
Eszközök: fazék, kés, keverőtál, tűzhely
Adag: 1 adag (1.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 kisebb cukkini
½ fej karfiol
7 szál sárgarépa
16 db apró szemű hagyma
vagy
2 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál
1 rúd fahéj
2 szem szegfűszeg
5 szem bors
1 evőkanál olaj
25 dl víz
25 dl 10 %-os ecet

Elkészítés:

1. Három félliteres üveget sterilizálunk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, szükség szerint nagyobb darabokra vágjuk.

3. Nagy lábosba tesszük, és annyi ecetes vízzel öntjük fel, amennyi ellepi (hígítási arány 1:1). Felforraljuk. Cukorral, borssal, fahéjrúddal, babérlevéllel, szegfűszeggel és sóval ízesítjük.

4. Felforraljuk, majd 5 percig főzzük. A lében hagyjuk kihűlni.

5. A zöldségeket szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük. Az üvegekbe lerétegezzük, a tetejükön 5 cm részt üresen hagyva. Leöntjük az olajjal és rácsavarjuk a fedőt.

6. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

7. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Könnyebb meghámozni a hagymát, ha előtte forró vízbe mártjuk.
Vegyes darabos savanyúság
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Vegyes darabos savanyúság
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek