Zöldpaprika olajban



Elkészítés:
1. A megtisztított zöldpaprikát (lehetőleg többszínűt használjunk) kicsumázzuk, hosszában csíkokra vágjuk, majd tiszta ruhán néhány órára kitesszük a napra.
2. Hat félliteres üveget sterilizálunk.
3. Az ecetet a vízzel együtt nagy lábosba tesszük és felforraljuk. Cukorral, borssal, korianderrel, 1 teáskanál sóval ízesítjük.
4. Beletesszük a zöldpaprikát, újra felforraljuk. A tűzről levéve 4 órát állni hagyjuk.
5. A paprikát szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük. Itatósra szedjük, megtöröljük és 4 órát állni hagyjuk.
6. A megtisztított fokhagymát felszeleteljük.
7. Az üvegekbe rétegezzük a zöldpaprikát és a fokhagymát. Leöntjük az olajjal, a tetejükön 5 cm részt üresen hagyva. Meghintjük a maradék sóval.
8. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Rácsavarjuk a fedőt. Sötét, hűvös helyen tároljuk.