Zöldpaprika olajban

| Olajban eltett paprika receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldpaprika olajban
Adag: 1 adag (3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl 10 %-os ecet
15 dl olaj
200 dkg zöldpaprika
10 dl víz
2 teáskanál
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál egész bors
2 evőkanál kristálycukor
1 fej fokhagyma

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldpaprikát (lehetőleg többszínűt használjunk) kicsumázzuk, hosszában csíkokra vágjuk, majd tiszta ruhán néhány órára kitesszük a napra.

2. Hat félliteres üveget sterilizálunk.

3. Az ecetet a vízzel együtt nagy lábosba tesszük és felforraljuk. Cukorral, borssal, korianderrel, 1 teáskanál sóval ízesítjük.

4. Beletesszük a zöldpaprikát, újra felforraljuk. A tűzről levéve 4 órát állni hagyjuk.

5. A paprikát szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük. Itatósra szedjük, megtöröljük és 4 órát állni hagyjuk.

6. A megtisztított fokhagymát felszeleteljük.

7. Az üvegekbe rétegezzük a zöldpaprikát és a fokhagymát. Leöntjük az olajjal, a tetejükön 5 cm részt üresen hagyva. Meghintjük a maradék sóval.

8. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Rácsavarjuk a fedőt. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Zöldpaprika olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3912 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Zöldpaprika olajban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél