Ecetes-olajos hagyma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ecetes-olajos hagyma
Adag: 1 adag (2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl olaj
10 dl 10 %-os ecet
200 dkg apró szemű hagyma
vagy
200 dkg gyöngyhagyma
2 teáskanál
4 szem szegfűszeg
5 szem bors
2 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Négy félliteres üveget sterilizálunk.

2. A hagymát 1 percre nagy fazék, forrásban lévő vízbe tesszük. Szűrőkanállal kiemeljük, langyosra hűtjük, majd meghámozzuk.

3. Az ecetet 1 liter vízzel együtt lábosba tesszük és felforraljuk. Beletesszük a sót, a cukrot, a babért, a szegfűszeget és a szemes borsot.

4. Hozzáadjuk a hagymát és 3 percig főzzük. Néhány órán át pihentetjük.

5. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 5 cm részt üresen hagyva. Annyi páclével öntjük fel, amennyi ellepi.

6. A tetejére olajat öntünk és rácsavarjuk a fedőt.

7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.

8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Ecetes-olajos hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Ecetes-olajos hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok