Ecetes-olajos hagyma



Elkészítés:
1. Négy félliteres üveget sterilizálunk.
2. A hagymát 1 percre nagy fazék, forrásban lévő vízbe tesszük. Szűrőkanállal kiemeljük, langyosra hűtjük, majd meghámozzuk.
3. Az ecetet 1 liter vízzel együtt lábosba tesszük és felforraljuk. Beletesszük a sót, a cukrot, a babért, a szegfűszeget és a szemes borsot.
4. Hozzáadjuk a hagymát és 3 percig főzzük. Néhány órán át pihentetjük.
5. Átkanalazzuk az üvegekbe, a tetejükön 5 cm részt üresen hagyva. Annyi páclével öntjük fel, amennyi ellepi.
6. A tetejére olajat öntünk és rácsavarjuk a fedőt.
7. Áttesszük egy széles fazékba, és annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
8. Felforraljuk, 10 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Sötét, hűvös helyen tároljuk.