Zöldség három mártással

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldség három mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A harmadik mártáshoz:
2 és fél dl joghurt
15 dkg újhagyma
vagy
½ dl citrom leve
A második mártáshoz:
3 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
20 dkg zeller
20 dkg édeskömény
8 kisebb sárgarépa
2 szál újhagyma
Az első mártáshoz:
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 és ⅓ dl majonéz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Első mártás: a majonézt a fokhagymával összekeverjük, borssal ízesítjük.

2. Második mártás: az olajat és a balzsamecetet egy tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

3. Harmadik mártás: a joghurtot, a citromlevet és a mogyoró- vagy újhagymát összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A koktélparadicsomokat kettévágjuk, a mogyóróhagymát felaprítjuk, az édesköményt, a zellert és a sárgarépát hasábokra vágjuk.

5. Hozzáadjuk a megtisztított hónapos retket. A zöldségeket a mártásokkal tálaljuk, és ki-ki ízlése szerint fogyasztja.

Az idénynek megfelelően másként is összeállíthatjuk ezt a zöldséges finomságot.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Zöldség három mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Zöldség három mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest