Almalekvár

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almalekvár
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg borízű alma
1 késhegynyi benzoesavas nátrium
1 db citrom leve

Elkészítés:

1. Az almát vékonyan meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.

2. Ép zománcú edénybe tesszük, a citromlével megöntözzük és lassú tűzön, lefedve, puhára pároljuk. Időnként kevergessük meg, nehogy odakapjon.

3. Ha már puha, péppé zúzzuk rozsdamentes burgonyatörővel, vagy szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a cukrot, és folytonos keverés mellett alaposan összefőzzük.

4. A tartósítót feloldjuk kevés langyos vízben vagy alkoholban.

5. A forró lekvárt előmelegített üvegekbe töltjük, a tetejére mokkáskanálnyi tartósító oldatot teszünk, lezárjuk, és száraz gőzben kidunsztoljuk.

Almalekvár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Almalekvár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
vegetáriánus ételek