Toszkán paradicsomos pástétom

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán paradicsomos pástétom
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg hámozott, darabolt lucullus paradicsom
25 dkg száraz, kockára vágott kenyér
3 db finomra aprított paradicsom
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
3 evőkanál víz
4 ág bazsalikom
7 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál agar-agar
vagy
1 teáskanál zselatin
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
1 csokor bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A fokhagymát 2 evőkanál olajban 2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a bazsalikom felét és a lucullus paradicsomokat.

2. Körülbelül 15 percig főzzük. Félrehúzzuk az edényt. Hozzáadjuk a száraz kenyérkockákat.

3. Egy 20 x 23 centiméteres tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a paradicsomos kenyeret, letakarjuk és 30 percre hűtőbe rakjuk.

4. A maradék három paradicsomot a maradék olajjal, a maradék bazsalikommal, két evőkanál vízzel, sóval, borssal elkeverjük. Kis lángon pároljuk, hozzáadjuk az agar-agart és állandó keverés mellett 5 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.

5. A paradicsomos agar-agar szószt a hűtött lucullus paradicsomos keverékre öntjük, és újabb 30 percre hűtőbe rakjuk.

6. A hűtőből kivéve tálra borítjuk, négyzetekre vágjuk. Grillsütőben 2-3 percig sütjük. A maradék bazsalikommal díszítve tálalóedényre rakjuk.

Toszkán paradicsomos pástétom
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Toszkán paradicsomos pástétom
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon