Pecorinós, almás, diós palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pecorinós, almás, diós palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tej
2 db felvert tojás
6 evőkanál méz
15 dkg pecorino sajt
2 nagyobb kimagozott, vékonyra szeletelt alma
12 és fél dkg tisztított, pirított dió
½ teáskanál
4 evőkanál olvasztott vaj
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót, a sütőport tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a tejet. Sózzuk, borsozzuk.

2. Kiolajozunk egy palacsintasütőt. Felhevítjük és 4 evőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megsütjük. A tésztából 12 palacsinta lesz.

3. A palacsintára szeletelt almát, pirított diót és szeletelt sajtot rakunk. Meghintjük fél evőkanál mézzel, és befedjük egy másik palacsintával. Ismét alma, dió, sajt, méz kerül a palacsintára, majd befedjük a harmadik palacsintával.

4. Díszként sajtszeletet, pirított diót és mézet rakunk rá. Azonnal tálaljuk.

Pecorinós, almás, diós palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2021 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Pecorinós, almás, diós palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
vegetáriánus ételek