Dél-amerikai kukoricás falatkák
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 főre
Elkészítés:
1. Kétszáz fokra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy teflontepsit.
2. Tálba öntjük a kukoricapehelyt, a sajtot, a sót. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Átgyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, 5 percig pihentetjük.
3. Adagonként a kiolajozott tepsibe rakjuk és 3-4 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. (Ügyeljünk arra, az adagok ne ragadjanak egymáshoz.) Melegen tálaljuk.
Ez az étel az Andokban született. A falatkákat paradicsommal, sajttal "megbolondíthatjuk".