Paprikás crostini
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
néhány szelet pirított teljes kiőrlésű rozskenyér
vagy
néhány szelet pirított bagett
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Platnin vagy grillben addig sütjük a paprikát, míg a héja fekete lesz. Öt percre papírzacskóba csomagoljuk.
2. A héját lehúzzuk, kimagozzuk. Óvatosan megmossuk és tiszta ruhán szárítjuk. Vékony csíkokra szeleteljük, egy tálba rakjuk, hozzáöntjük az olajat, hozzáadjuk az olajbogyót, a fokhagymát, a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk. Mintegy 4 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Megpirítjuk a crostinit, végül megkenjük a paprikakrémmel. Azonnal tálaljuk.
A crostini neve az olasz crosta, vagyis héj, kéreg szóból ered.
A crostini teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet.