Paprikás crostini

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikás crostini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
néhány szelet pirított teljes kiőrlésű rozskenyér
vagy
néhány szelet pirított bagett
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Platnin vagy grillben addig sütjük a paprikát, míg a héja fekete lesz. Öt percre papírzacskóba csomagoljuk.

2. A héját lehúzzuk, kimagozzuk. Óvatosan megmossuk és tiszta ruhán szárítjuk. Vékony csíkokra szeleteljük, egy tálba rakjuk, hozzáöntjük az olajat, hozzáadjuk az olajbogyót, a fokhagymát, a bazsalikomot, majd sózzuk, borsozzuk. Mintegy 4 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Megpirítjuk a crostinit, végül megkenjük a paprikakrémmel. Azonnal tálaljuk.

A crostini neve az olasz crosta, vagyis héj, kéreg szóból ered.
A crostini teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet.
Paprikás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1665 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Paprikás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek