Crostini csicseriborsó-pürével

| Csicseriborsós melegszendvics receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Crostini csicseriborsó-pürével
Adag: 4-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg száraz csicseriborsó
8 szelet pirított teljes kiőrlésű rozskenyér
2 db citrom leve
1 és ¼ dl víz
4 evőkanál szezámolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál édes paprika
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál szódabikarbóna
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatjuk a csicseriborsót. Másnap leszűrjük, alaposan átöblítjük.

2. Kuktafazékban, 1.25 dl vízben 10 percig főzzük. Amint lehet, kinyitjuk a kuktát, a csicseriborsóhoz hozzáadjuk a szezámolajat, a citromlevet, csipetnyi sót. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet.

3. A kuktát ismét lezárjuk és további 10 percig főzzük a borsót. (Ha nincs a háztartásban kuktafazék, kissé sós vízben, fazékban 60 percen át főzzük a csicseriborsót. Leöntjük a vizet, a borsót lecsöpögtetjük, ezután hozzáadjuk a szezámolajat, a citromlevet.)

4. Botmixerrel összetörjük a csicseriborsót, beletesszük a petrezselymet, a fokhagymát és a pirospaprikát. Tovább pépesítjük.

5. A pirított kenyereket megkenjük a masszával.

A crostini neve az olasz crosta, vagyis héj, kéreg szóból ered.
A crostini teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérszelet.
Crostini csicseriborsó-pürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1321 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Crostini csicseriborsó-pürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja