Töltött kalács

Sajttal töltött kalács

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött kalács
Adag: 1 darab (28 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
50 dkg fehér liszt
1 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 és fél dl meleg víz
2 evőkanál tej
12 és fél dkg vaj
1 csipet
3 dkg friss élesztő
vagy
2 zacskó szárított élesztő
A töltelékhez:
9 dkg kockára vágott mozzarella sajt
15 dkg lágy kecskesajt
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 db tojás
1 evőkanál tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az élesztőt, a cukrot 1.25 dl vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.

2. A lisztet, az élesztőt, a vajat, a tojást és a sót összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék vizet és tejet, sima tésztát gyúrva.

3. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük.

4. Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 centiméteres sütőformát, s a tésztát belesimítjuk.

5. Összekeverjük a kecskesajtot, a mozarellát, a fokhagymát, az őrölt borsot. A masszából golyókat formázunk, szorosan a tésztára tesszük. Mintegy 30 percig pihentetjük.

6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A tojást a tejjel felverjük, és megkenjük a sajtgolyókat. Körülbelül 30 perc alatt világosbarnára sütjük a kalácsot. Forrón tálaljuk.

Töltött kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1175 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Töltött kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek