Olasz kenyértészta sajttal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz kenyértészta sajttal
Adag: 1 adag (9 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg friss krémsajt
1 teáskanál
75 dkg fehér liszt
½ teáskanál szárított élesztő
4 és ⅓ dl meleg víz
22 és fél dkg olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt és a sót a meleg vízben 15 perc alatt felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük az olvasztott vajat és az élesztős keveréket. Rugalmas tésztát gyúrunk. Gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk az olajat.

3. A tésztát 9 részre osztjuk, cipót formálunk. A cipókból 18 centiméteres kerek formát nyújtunk.

4. Öntöttvas serpenyőben zsiradék nélkül addig sütjük valamennyit, amíg hólyagos nem lesz a tetejük.

5. A krémsajttal megkenjük, félbehajtjuk, majd a serpenyőben átmelegítjük. Azonnal tálaljuk.

Olasz kenyértészta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Olasz kenyértészta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok