Nápolyi palacsinta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nápolyi palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db palacsinta
1 nagyobb érett, kockára vágott paradicsom
2 kisebb kockára vágott padlizsán
5 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
30 dkg friss, kockára vágott mozzarella sajt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kisebb fej vékonyra szeletelt hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A palacsintatésztát kikeverjük.

2. Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a padlizsánt, az olajbogyót. Sóval, borssal fűszerezzük.

3. Addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, mintegy 15-20 percig.

4. Közben kisütjük a palacsintákat és melegen tartjuk. A palacsintára kanalazzuk a zöldségeket és négyrét hajtjuk. Melegen tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Palacsinta

Palacsinta
2.5 dl tej
2 db tojás
15 dkg liszt
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint
A palacsintasütő kenéséhez::
kevés olaj vagy
kevés vaj

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot.

2. Óvatosan beleöntjük a tejet és az olvasztott vajat.

3. A tésztát alaposan összekeverjük, 60 percre félrerakjuk.

4. A palacsintasütőt felmelegítjük, kevés olajat vagy vajat csepegtetünk bele, és egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőben körbefolyatunk.

5. A palacsinta mindkét oldalát megsütjük. A recept szerinti töltelékkel töltjük.

Nápolyi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1704 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Nápolyi palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja