Tészta paradicsomos gombamártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta paradicsomos gombamártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg paradicsom
25 dkg csiperkegomba
50 dkg zöld metélt tészta
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kiskanál olaj
3 kiskanál szárított bazsalikom
vagy
3 kiskanál friss bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint reszelt sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A paradicsomot meghámozzuk és összevagdaljuk. A paradicsomot, gombát, hagymát és fokhagymát összekeverjük és felforraljuk.

2. Kis lángon kb. 10 perc alatt a zöldfélét megpuhítjuk, a bazsalikommal meg a borssal ízesítjük. Meg 5 percig főzzük, de vigyázzunk, nehogy túlfőzzük.

3. Közben a tésztát sóval, olajjal ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

4. A tésztát meleg tálra terítjük, a mártást ráöntjük, és a durvára reszelt sajttal megszórjuk. Külön tálkában még reszelt sajtot kínálunk hozzá.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Ha a mártás túl híg lenne, egy kevés levet leöntünk róla, és ezt más ételhez használhatjuk fel.
Tészta paradicsomos gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1233 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Tészta paradicsomos gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
hírlevél