Gado-gado

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gado-gado
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db keményre főzött tojás
¼ db vékonyra szeletelt kígyóuborka
2 és fél dkg gyalult káposzta
3 és ⅓ dkg szójacsíra
3 és ⅓ dkg ferdén félbevágott zöldbab
¼ nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
szál összevágott újhagyma
¼ nagyobb fej összevágott vöröshagyma
A mártáshoz:
¼ dl citromlé
evőkanál víz
1 ⅔ dkg összevágott földimogyoró
½ gerezd tisztított fokhagyma

Elkészítés:

1. A répát és a 8 cm-es darabokra vágott zöldbabot lobogó forró vízbe rakva 2 percig blansírozzuk, majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük. A hagymát, a káposztát és a szójacsírát 1 percre forró vízbe rakjuk, ezt is leöblítjük, majd leszűrjük.

2. A zöldségfélét az uborka- és tojásszeletekkel nagy tálon szépen elrendezzük, és hűtőbe tesszük.

3. Valamennyi mártáshoz valót a turmixgépbe töltjük, és addig pépesítjük, amíg sűrű nem lesz. A zöldfélére öntve az újhagymával díszítjük.

Ha mikrohullámú készülékben készítjük, a zöldféle alá 1 dl vizet töltünk, és úgy puhítjuk meg.
Gado-gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1248 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Gado-gado
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
vegetáriánus ételek