Burgonyafelfújt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb burgonya
4 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt edami sajt
1 csokor összevágott snidling
1 csokor kisebb csokor, összevágott petrezselyemzöld
1 késhegynyi pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, és a héját megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (180 °C-kal) 90 percig sütjük. Utána a tetejéről egy lapot levágunk, és a belsejét úgy szedjük ki, hogy ujjnyi vastag kérge maradjon.

2. A kivájt burgonyát villával összetörjük, és a tojásfehérje kivételével, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük, és a burgonyamasszába keverjük. A kivájt burgonyák üregébe töltjük.

3. Sütőlemezen forró (200 °C-os) sütőben addig sütjük, amíg a töltelék felemelkedik, s a teteje szép piros lesz.

Burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Burgonyafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
recepttár