Meleg hagymasaláta

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meleg hagymasaláta
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 szál bazsalikom
1 csokor zöldfűszer
½ gerezd zúzott fokhagyma
nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma
6 ⅔ dkg paradicsom
0 dl olívaolaj
A salátához:
16 ⅔ dkg apró szemű vöröshagyma
evőkanál kristálycukor
1 ⅔ dkg mazsola
¼ dl olívaolaj
1 csokor zöldfűszer
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Valamennyi mártáshoz valót (bennük a zöld fűszereket: petrezselymet, kakukkfüvet, majoránnát, babér levelet) összekeverjük, és takaréklángon 30 percig főzzük, hogy puha, pépes legyen. Szitába vagy sűrű szűrőbe öntve fakanállal alaposan áttörjük.

2. A hagymát meghámozzuk, és nagy, vastag falú serpenyőbe öntjük. A mártást meg a többi hozzávalót is beletesszük, és annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje. Fedő nélkül, időnként megkeverve 1 óráig főzzük. Ha túl savanyú lenne, egy kevés cukorral vagy sóval szelídítjük az ízét.

3. Azon melegen, esetleg hidegen kínáljuk. Ha kihűlt, erősebb a zamata. Roston sültek nagyszerű körete.

Meleg hagymasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Meleg hagymasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
szótár