Mexikói hagyma



Elkészítés:
1. A hagymát lobogó forró, sós vízbe rakjuk, és 10 percig főzzük. A vízből kiszedve kihűlni hagyjuk. Meghámozzuk, és a tetejéről egy lapot levágva a belsejét kanállal kiszedjük úgy, hogy csak ujjnyi kérge maradjon meg.
2. A vajat felolvasztjuk, és a lisztet beleszórva chiliporral meghintjük. A tejjel felengedve, kevergetve, mártássá főzzük. A zöldpaprikát, a sajtot meg a leszűrt kukoricát is hozzáadjuk, és még a hagymabelsőből is 2 evőkanálnyit összevagdalva beleforgatunk; ha kell, utánasózzuk.
3. Ezt a tölteléket a tűzálló tálra ültetett hagymák üregébe halmozzuk, nem baj, ha túl is csordul. Erős (200 °C-os) lángon a sütőben 30 percig sütjük.