Mexikói hagyma

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói hagyma
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál konzerv tejes kukorica
késhegynyi chilipor
3 evőkanál reszelt sajt
1 kiskanál összevágott zöldpaprika
¾ dl tej
1 evőkanál liszt
2 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát lobogó forró, sós vízbe rakjuk, és 10 percig főzzük. A vízből kiszedve kihűlni hagyjuk. Meghámozzuk, és a tetejéről egy lapot levágva a belsejét kanállal kiszedjük úgy, hogy csak ujjnyi kérge maradjon meg.

2. A vajat felolvasztjuk, és a lisztet beleszórva chiliporral meghintjük. A tejjel felengedve, kevergetve, mártássá főzzük. A zöldpaprikát, a sajtot meg a leszűrt kukoricát is hozzáadjuk, és még a hagymabelsőből is 2 evőkanálnyit összevagdalva beleforgatunk; ha kell, utánasózzuk.

3. Ezt a tölteléket a tűzálló tálra ültetett hagymák üregébe halmozzuk, nem baj, ha túl is csordul. Erős (200 °C-os) lángon a sütőben 30 percig sütjük.

A félbevágott hagyma friss marad, ha bezsírozzuk a vágási felületét, vagy fóliába burkolva hűtőszekrényben tároljuk.
Amennyiben csökkenteni akarjuk a hagyma csípősségét, a felszeletelése után forrázzuk le. Másik módszer: a feldarabolt hagymát besózzuk, kb. fél órát állni hagyjuk a sóban, szűrőbe tesszük és bő hideg folyóvízzel átmossuk.
Mexikói hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1874 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Mexikói hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
facebook