Savanyított hagyma

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Savanyított hagyma
Adag: 1 adag (1 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg apró szemű fehér hagyma
7 és fél dl enyhe ecet
2 és fél dl tárkonyecet
1 darabka fahéj
2 szem szegfűszeg
2 evőkanál barna cukor
50 dkg
22 és fél dl víz
1 evőkanál szemes bors
½ kiskanál grillfűszerkeverék

Elkészítés:

1. A hagymát alaposan megmossuk, de a héját rajtahagyjuk. A só felét a víz felével összekeverjük, és úgy öntjük a hagymára, hogy teljesen ellepje. 12 óráig állni hagyjuk.

2. Ezután a hagymát leszűrjük, meghámozzuk, és tiszta tálba töltjük. A maradék sót a maradék vízzel összekeverve a hagymára öntjük, és még 24 óráig állni hagyjuk.

3. A hagymát leszűrjük és megmossuk. Alaposan kimosott üvegekbe rakjuk, de vigyázzunk, ne legyenek egészen tele.

4. Az ecetet a borssal, a grillfűszerrel, a cukorral, a szegfűszeggel meg a fahéjjal kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd 5 percig takaréklángon forraljuk.

5. Finom szűrőn keresztül úgy öntjük a hagymára, hogy 1 cm magasan ellepje.

Az üveget lezárva vagy lekötve, 3 hónapig állni hagyjuk.

Savanyított hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3123 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Savanyított hagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
recept beküldése