Savanyított hagyma



Elkészítés:
1. A hagymát alaposan megmossuk, de a héját rajtahagyjuk. A só felét a víz felével összekeverjük, és úgy öntjük a hagymára, hogy teljesen ellepje. 12 óráig állni hagyjuk.
2. Ezután a hagymát leszűrjük, meghámozzuk, és tiszta tálba töltjük. A maradék sót a maradék vízzel összekeverve a hagymára öntjük, és még 24 óráig állni hagyjuk.
3. A hagymát leszűrjük és megmossuk. Alaposan kimosott üvegekbe rakjuk, de vigyázzunk, ne legyenek egészen tele.
4. Az ecetet a borssal, a grillfűszerrel, a cukorral, a szegfűszeggel meg a fahéjjal kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd 5 percig takaréklángon forraljuk.
5. Finom szűrőn keresztül úgy öntjük a hagymára, hogy 1 cm magasan ellepje.
Az üveget lezárva vagy lekötve, 3 hónapig állni hagyjuk.