Mexikói citromos kukoricaleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói citromos kukoricaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl citromlé
1 doboz szemes kukoricakonzerv
vagy
1 csomag szemes mirelit kukorica
2 db tojás
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 dkg vaj
6 dl víz
2 dl tej
1 kiskanál enyhe chilipor
vagy
1 kiskanál csípős chilipor
A tálaláshoz:
ízlés szerint Julienre vágott citromhéj
ízlés szerint szeletelt újhagyma
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát a vajon 3 percig pároljuk, majd a kukoricát meg a chiliport hozzáadjuk. A vízzel felengedjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és kis lángon 20 percig főzzük.

2. A levest kisebb adagokban turmixoljuk, majd az edénybe visszaöntve a tejjel felengedjük, és újra megmelegítjük.

3. A tojásokat a citromlével simára keverjük, kevergetve a levesbe öntjük, és megforrósítjuk, de nem forraljuk fel.

4. Forró tálba töltve tejföllel koronázzuk, és hagymakarikákkal meg citromhéjcsíkokkal megszórjuk.

Mexikói citromos kukoricaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2894 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Mexikói citromos kukoricaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
pinterest