Keleti bab

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Keleti bab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg zöldbab
1 kiskanál gyömbérpor
25 dkg félbevágott konzerv vízigesztenye
1 kiskanál ételízesítő
½ dl víz
2 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál szeletelt zeleri
1 kisebb kimagozott, összevágott csípős pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot megtisztítjuk. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a fokhagymát meg a gyömbért 1 percig sütjük benne. A leszűrt vízigesztenyét és a zelerit 2 percig kevergetjük, vagy amíg a zeller puha nem lesz, majd szűrőlapáttal kiszedjük.

2. A babot meg a paprikát belekeverjük, a vizet és az ételízesítő port hozzáadjuk, s lefedve, takaréklángon megpuhítjuk. A vízigesztenyét és a zelerit visszarakva, alaposan átmelegítve visszük asztalra.

Keleti bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1799 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Keleti bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
google+