Zöldbab pikáns mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldbab pikáns mártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldbab
10 dkg pirított földimogyoró
2 evőkanál szójaszósz
1 kiskanál ételízesítő
1 evőkanál kristálycukor
½ dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot megtisztítjuk, és lobogó forró sós vízben kb. 15 percig főzzük, vagy - fél dl vizet aláöntve - a mikrohullámú készülékben, lefedve, erős fokozattal 8-10 percig puhítjuk.

2. Utána hideg vízzel leöblítjük, és papírtörülközőre terítve megszárítjuk. Ezután átlósan hosszú darabokra vágjuk, és lehűtjük.

3. A földimogyorót megdaráljuk, cukorral, szójaszósszal ízesítjük, és annyi ételízesítő porral fűszerezett vízzel keverjük össze, hogy kanalazható legyen. A babra simítva tálaljuk.

Zöldbab pikáns mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Zöldbab pikáns mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
hírlevél