Spárga thai mártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spárga thai mártással
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg spárga
1 evőkanál halszósz
1 kisebb fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál összevágott mentalevél
2 evőkanál friss, összevágott koriander
1 evőkanál citromlé
1 csipet szárított cseresznyepaprika
ízlés szerint
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. A spárgát meghámozzuk, majd átlósan 8 cm-es darabokra vágjuk. Sóval és cukorral ízesített vízben lefedve puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd papírtörülközőn megszárítjuk.

2. A spárgát salátával bélelt tányérokra fektetjük, és hagymakarikákkal, korianderrel meg mentával megszórjuk, s jól lehűtjük.

3. Az olajat a citromlével és a cseresznyepaprikával (ha van, halmártással) összekeverjük. A spárgára öntve azonnal tálaljuk.

Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.
Spárga thai mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
Spárga thai mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ínycsiklandó zöldségfélék Ínycsiklandó zöldségfélék
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

Paradicsom, gomba, uborka, sárgarépa, karfiol, cukkíni - a fejes, szálas, leveles zöldségek megannyi színt és ízt hozhatnak az étrendünkbe. Főzve, párolva vagy - aki szereti - nyersen kínálhatjuk húsételek, tészták mellé, de a... bővebben...
hírlevél