Részeges alma
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A jól megmosott mazsolát annyi meleg vízben áztatjuk, hogy ellepje, és megduzzadni hagyjuk.
2. A bort a vízzel, a fahéjdarabkával, a citromlével, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Az almacikkek felét belerakva kb. 5 perc alatt üvegesre főzzük.
3. Az almát szűrőlapáttal üvegtálba átszedjük, és a mazsolát a boros almalébe rakjuk. Az alma másik felét is beletesszük, 5 percig főzzük, és a levével együtt a tálba töltjük.
4. Kihűtjük, majd a tálat letakarva 2-3 órára hűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a fahéjat kidobjuk belőle.
Ősszel vagy télen a részeges almát melegen, édes tejszínhabbal is kínálhatjuk.
A gyümölcsfélét kedvünk szerint váltogathatjuk, így készülhet szilvából, őszibarackból, kopaszbarackból, körtéből, esetleg ezek keverékéből.