Pavlova

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pavlova
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl habbá vert tejszín
1 kiskanál citromlé
1 csipet
A díszítéshez:
igény szerint friss vegyes gyümölcs

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük. A cukrot apránként beleszórva tovább verjük, amíg fényes, kemény nem lesz (1. kép), majd a citromot belekeverjük.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire 23 cm átmérőjű kerek halmot rakunk belőle (2. kép).

3. Takaréklángon (150 °C-kal) 30 percig sütjük, majd a lángot nagyon kicsire (120 °C-ra) mérsékelve, még 45 percig szárítjuk. A sütőt elzárva az ajtaját kinyitjuk, de a süteményt a sütőben hagyjuk kihűlni (3. kép).

4. A sütőpapírról lefejtve tálra átemeljük, és tejszínhabbal meg friss gyümölccsel gazdagon megrakjuk (4. kép).

Pavlova Pavlova Pavlova Pavlova
Pavlova néven találjuk meg a külföldi étlapokon azokat a tortákat, melyek alapja valamilyen sült hab, tölteléke pedig könnyű krém, és a tetejét gyümölcs teszi különlegessé. Új-Zélandon (Wellingtonban) kreálták Anna Pavlova, a moszkvai balett csillaga számára Új-Zéland-i és ausztráliai turnéja alkalmával.
Amikor a cukrot a habba verjük, ujjbegyünkkel csipetnyit kivéve belőle ellenőrizzük, hogy feloldódott-e: ha a habot összemorzsolva a szemcséket már nem érezzük, akkor jó.
Pavlova
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Pavlova
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj