Trifle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Trifle
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg tisztított, darabolt földieper
1 kis üveg leszűrt, szeletelt körtebefőtt
2 db banán
1 csomag hidegen kikeverhető vaníliakrémpor
4 dl tej
1 kis doboz leszűrt, félbevágott őszibarackbefőtt
2 dl habbá vert tejszín
½ db citrom leve
1 csomag vaníliás cukor
másfél dl víz
1 csomag tortazselé

Elkészítés:

1. A zselét a málnaszörppel és a vízzel a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és lapos tál aljára öntjük. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk.

2. A pudinghoz a krémport a vaníliás cukorral meg a tejjel kikeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd ismét habosra keverjük.

3. A banánt meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.

4. A trifle összeállítása: a gyümölcsöt összekeverjük, és a felét mély üvegtálba rakjuk. A közben megdermedt zselét kockákra vágjuk, és a felét a gyümölcsre szórjuk. A puding felével bevonjuk. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart, de néhány szem gyümölcsöt a díszítéshez félreteszünk.

5. Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.

A pudingot főzni való krémből is készíthetjük.
Trifle
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2715 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Trifle
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj