Roston sült zöldség

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült zöldség
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kimagozott, negyedelt zöld húsú paprika
2 db kimagozott, negyedelt piros húsú paprika
4 db félbevágott paradicsom
8 nagyobb darabolt gombafej
4 kisebb karcsú cukkini
2 db héjas, szeletelt padlizsán
2 szál friss, összevágott kakukkfű
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 szál friss, összevágott bazsalikom
2 szál friss, összevágott zsálya
2 szál friss, összevágott rozmaring
2 szál friss, összevágott oregánó
2 szál friss, összevágott majoránna
1 nagyobb fej karikára vágott lilahagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fokhagymát az olajba keverjük, és szobahőmérsékleten 60 percig állni hagyjuk.

2. A 1 cm vastag padlizsánszeleteket sóval bedörzsöljük, tésztaszűrőben 30 percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és papírtörülközővel leitatjuk.

3. A padlizsánt és a többi zöldségfélét az ízesített olajjal megkenjük.

4. A zöldfűszerek leveleit a szárról lefejtjük, és külön-külön összevagdaljuk. A majorannával a padlizsánt, az oreganóval a hosszában szeletekre vágott cukkinit, a rozmaringgal a 1 cm vastag karikákra vágott hagymát, a zsályával a gombát, a bazsalikommal a paradicsomot és a kakukkfűvel a zöldpaprikát meghintjük. Valamennyit egy kevés frissen őrölt borssal is megszórjuk.

5. A rostot a parázstól legalább 15 cm-re állítjuk, és a zöldséget ráfektetve 5-8 percig sütjük, közben megfordítjuk. Azonnal tálaljuk.

Ha van rozmaringtövünk, a parázsra is dobjunk néhány ágacskát: remek illatot kap tőle valamennyi rostonsült.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Roston sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Roston sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
ételfotó