Spárga- és borsóhéjsaláta

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tisztított, darabolt spárga
1 kisebb tisztított fejes saláta
1 db hámozott, szeletelt avokádó
vagy
15 dkg apró szemű paradicsom
vagy
20 dkg zsenge, tisztított zöldborsóhüvely
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál pirított szezámmag
1 dl frissen préselt/facsart narancslé
½ kiskanál reszelt narancshéj
1 kiskanál szójaszósz
2 kiskanál méz
néhány csepp szezámolaj

Elkészítés:

1. A borsóhéjat megtisztítjuk, és tésztaszűrőbe töltve fél percre lobogó forró vízbe engedjük, majd hideg vízzel leöblítjük, és megszikkasztjuk.

2. A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, és darabokra vágjuk. Sóval, cukorral ízesített vízben nem túl puhára, kissé még ropogósra főzzük. Utána leszűrjük, és behűtjük.

3. A tálat salátalevelekkel kibéleljük, a többi levelet falatnyi darabokra tépve a borsóhéjjal, az avokádóval, a spárgával meg a paradicsommal összekeverjük. A tálba töltve, lefedve a hűtőbe tesszük. (Ha sokáig tároljuk, az avokádót citromhéjjal dörzsöljük be, nehogy megbarnuljon.)

4. Az öntettel összeforgatva kínáljuk.

5. Az öntethez a narancshéjat meg -levet a szezámmaggal, az olívaolajjal, a mézzel, a szójaszósszal jól záródó üvegben alaposan összerázzuk.

A spárgát meg kell hámozni: a héjat a fej végződésétől a talp felé lehántjuk. Nedves papírtörülközőbe, majd műanyag zacskóba csomagolva a hűtő legenyhébb polcán tároljuk.
Spárga- és borsóhéjsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2326 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Spárga- és borsóhéjsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
most van szezonja