Vinaigrette-mártás



Elkészítés:
1. Az ecetet a mustárral meg a fokhagymával simára keverjük (1. kép), megsózzuk, megborsozzuk.
2. A kétféle olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük (2. kép), és addig verjük, amíg opálos nem lesz. Azonnal felhasználjuk, vagy jól záródó üvegbe töltve jégbe hűtjük, és használat előtt felrázzuk.
3. Vinaigrette-et csavaros tetejű üvegben is készíthetünk: valamennyi hozzávalót beletöltjük, és az üveget addig rázzuk, amíg a mártás sima nem lesz.
4. Ha a Vinaigrette-et turmixgépben készítjük, az ecetet fokhagymával, mustárral, sóval, borssal turmixoljuk, majd - a gépet tovább járatva - az olajat beletöltjük (4. kép), pár pillanatig pépesítjük.
![]() |
![]() |
![]() |