Vinaigrette-mártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vinaigrette-mártás
Adag: 1 adag (0.2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl enyhe ecet
1 kiskanál csípős mustár
vagy
1 kiskanál francia mustár
1 dl olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az ecetet a mustárral meg a fokhagymával simára keverjük (1. kép), megsózzuk, megborsozzuk.

2. A kétféle olajat vékony sugárban, kevergetve, beleöntjük (2. kép), és addig verjük, amíg opálos nem lesz. Azonnal felhasználjuk, vagy jól záródó üvegbe töltve jégbe hűtjük, és használat előtt felrázzuk.

3. Vinaigrette-et csavaros tetejű üvegben is készíthetünk: valamennyi hozzávalót beletöltjük, és az üveget addig rázzuk, amíg a mártás sima nem lesz.

4. Ha a Vinaigrette-et turmixgépben készítjük, az ecetet fokhagymával, mustárral, sóval, borssal turmixoljuk, majd - a gépet tovább járatva - az olajat beletöltjük (4. kép), pár pillanatig pépesítjük.

Vinaigrette-mártás Vinaigrette-mártás Vinaigrette-mártás
Francia mustár helyett másmilyet is vehetünk hozzá.
Vinaigrette-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Vinaigrette-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
pinterest