Mentás pácolt cukkini és paradicsom
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 45 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A cukkinit fél centi vastag szeletekre vágjuk.
2. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkiniszeleteket apránként mindkét oldalukon 3 perc alatt aranysárgára sütjük benne. Szűrőlapáttal salátástálba szedjük.
3. A paradicsomot felszeletelve a cukkinira fektetjük, és mentával, fokhagymával, sóval, borssal megszórjuk,
4. Az ecetet megforrósítva a cukkinis paradicsomra öntjük.
5. A tálat lefedjük, és legalább egy éjszakára jégbe hűtjük. Ajánlatos néhányszor megkeverni.
Rostonsült húsokhoz kiváló.
A pácolt zöldfélét napokkal korábban is elkészíthetjük: minden roston sült pecsenye, csirke nagyszerű kísérője.