Mentás pácolt cukkini és paradicsom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mentás pácolt cukkini és paradicsom
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál összevágott mentalevél
4 db paradicsom
100 dkg hámozott cukkini
½ kiskanál
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A cukkinit fél centi vastag szeletekre vágjuk.

2. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a cukkiniszeleteket apránként mindkét oldalukon 3 perc alatt aranysárgára sütjük benne. Szűrőlapáttal salátástálba szedjük.

3. A paradicsomot felszeletelve a cukkinira fektetjük, és mentával, fokhagymával, sóval, borssal megszórjuk,

4. Az ecetet megforrósítva a cukkinis paradicsomra öntjük.

5. A tálat lefedjük, és legalább egy éjszakára jégbe hűtjük. Ajánlatos néhányszor megkeverni.

Rostonsült húsokhoz kiváló.

A pácolt zöldfélét napokkal korábban is elkészíthetjük: minden roston sült pecsenye, csirke nagyszerű kísérője.
Mentás pácolt cukkini és paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1573 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Mentás pácolt cukkini és paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
könyvek