Csípős mustár

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős mustár
Adag: 1 adag (0.6 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl fehérbor
2 dl enyhe ecet
2 dl olaj
1 dl mustármag
2 db simára kevert tojássárgája
2 kiskanál összevágott zöldfűszer
1 kiskanál durvára tört, szemes fekete bors

Elkészítés:

1. A tojás kivételével az összes hozzávalót tálba töltjük, és alaposan összekeverjük.

2. A tálat forrásban lévő víz fölé állítjuk, és a tojássárgákat apránként belekeverjük. A vizet a tál alatt forralva a mártást addig verjük, amíg be nem sűrűsödik.

3. Alaposan kimosott, kiszárított üvegbe töltjük, lezárjuk, és hideg helyen tároljuk.

Valamennyi fűszert célszerű jól záródó edényben hideg, sötét helyen tartani.
A különböző mustármagokat keleti, illetve bioboltokban lehet vásárolni.
Csípős mustár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Csípős mustár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
google+