Fűszervaj

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszervaj
Adag: 1 adag (15 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg puha vaj
2 evőkanál szárított zöldfűszer
vagy
3 evőkanál friss, összevágott zöldfűszer
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Valamennyi hozzávalót habosra keverjük (a fűszerek közül használható: a tárkony, snidling, bazsalikom, petrezselyem, kapor vagy oregano).

2. Vizes kézzel 15 cm hosszú hengert formázunk belőle, és alufóliába csomagoljuk. A fólia végét összefogva lezárjuk, és kissé megcsavarva a vajat összébb préseljük.

3. A hengert a fagyasztóban tároljuk (2 hónapig is eláll).

4. Tálalás előtt 1 cm-es szeletekre vágjuk. A megsült hús-, esetleg halszeletre vagy csirkedarabra fektetjük.

A fűszervajat külön is tálalhatjuk, hogy a vendégek maguk koronázzák vele a fogást: roston sült húsokhoz, halféléhez, burgonyához vagy akár kenyérhez is kínálhatjuk.
Fűszervaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2841 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Fűszervaj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
google+