Fűszervaj
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Valamennyi hozzávalót habosra keverjük (a fűszerek közül használható: a tárkony, snidling, bazsalikom, petrezselyem, kapor vagy oregano).
2. Vizes kézzel 15 cm hosszú hengert formázunk belőle, és alufóliába csomagoljuk. A fólia végét összefogva lezárjuk, és kissé megcsavarva a vajat összébb préseljük.
3. A hengert a fagyasztóban tároljuk (2 hónapig is eláll).
4. Tálalás előtt 1 cm-es szeletekre vágjuk. A megsült hús-, esetleg halszeletre vagy csirkedarabra fektetjük.
A fűszervajat külön is tálalhatjuk, hogy a vendégek maguk koronázzák vele a fogást: roston sült húsokhoz, halféléhez, burgonyához vagy akár kenyérhez is kínálhatjuk.