Fűszeres chutney-máz

Fűszeres csatni-máz

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres chutney-máz
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál
Eljárások: kikeverés, préselés
Adag: 1 adag (0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kiskanál currypor
½ kiskanál gyömbérpor
½ kiskanál őrölt fahéj
5 dkg olvasztott vaj
½ dl citromlé
½ dl víz

Elkészítés:

Valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük a gyümölcschutneyval, és sütés közben a húst kenegetjük vele.

A legjobb bárány- vagy sertéshús kenegetéséhez.

A chutney keleti boltokban kapható. Többnyire gyümölcsből készül, és a dzsemhez hasonló, de hagymával, fűszerekkel ízesítik, ettől különleges.

Gyümölcschutney

Kép nélkül
100 dkg hámozott, apróra vágott vegyes gyümölcs
2 dl borecet
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

1. A lédús gyümölcsöt (lehet alma, őszibarack, körte, stb.), ha kell, meghámozzuk, húsát apróra vágjuk.

2. A felforrósított vajon a megtisztított, apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a gyümölcsöt és a cukrot.

3. Leöntjük az ecettel, és a hőt alacsonyra véve kb. 20 percig főzzük. A fűszerekkel ízesítjük.

4. Alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe töltjük, lezárjuk, és hideg helyen tároljuk. Sült szárnyasokhoz kínáljuk.

Kb. 2 db 2 dl-es üveg chutney-t kapunk.

Fűszeres chutney-máz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1124 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Fűszeres chutney-máz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szótár