Rozmaringos-fokhagymás báránycomb

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rozmaringos-fokhagymás báránycomb
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
150 dkg báránycomb
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A báránycombot lehártyázzuk, és olajjal megkenjük. Kis hegyes késsel felszúrjuk, és a lyukakba fokhagymadarabkákat meg rozmaringleveleket szúrunk.

2. A húst a borssal bedörzsöljük, és tepsire állított rostra fektetjük. Letakarva, időnként megfordítva, 90-105 percig sütjük.

A legjobb báránypecsenyét tavasszal élvezhetjük, mert a fiatal bárány húsa a legporhanyósabb.
A pecsenyének való húst mindig besózás nélkül süssük, mert a só a hús levét kicsapja, és a pecsenye száraz lesz. Ezért csak a tányéron sózzuk meg.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Rozmaringos-fokhagymás báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2772 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Rozmaringos-fokhagymás báránycomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
lexikon