Grillcsirke chilivel és korianderrel
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
A pácléhez:
A tálaláshoz:
ízlés szerint összevágott koriander
ízlés szerint összevágott paprika
ízlés szerint szójaszósz
Elkészítés:
1. A szójaszószt a citromlével, a mézzel, az olajjal, a paprikával meg a korianderrel nagy tálban összekeverjük, és a csirkedarabokat alaposan beleforgatjuk, hogy mindenütt bevonja. A tálat lefedve 90 percre hűtőbe tesszük.
2. A húst a pácléből kiemelve lecsepegtetjük, és a rostra fektetve, letakarva 45-50 percig sütjük.
3. Tálaláskor szójaszósszal meglocsoljuk, összevagdalt paprikát és koriandert adunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.