Grillcsirke chilivel és korianderrel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Grillcsirke chilivel és korianderrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg darabolt csirke
A pácléhez:
2 evőkanál friss, összevágott koriander
3 db összevágott chilipaprika
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál méz
1 evőkanál olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint összevágott koriander
ízlés szerint összevágott paprika
ízlés szerint szójaszósz

Elkészítés:

1. A szójaszószt a citromlével, a mézzel, az olajjal, a paprikával meg a korianderrel nagy tálban összekeverjük, és a csirkedarabokat alaposan beleforgatjuk, hogy mindenütt bevonja. A tálat lefedve 90 percre hűtőbe tesszük.

2. A húst a pácléből kiemelve lecsepegtetjük, és a rostra fektetve, letakarva 45-50 percig sütjük.

3. Tálaláskor szójaszósszal meglocsoljuk, összevagdalt paprikát és koriandert adunk hozzá.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Grillcsirke chilivel és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1199 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Grillcsirke chilivel és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
recept beküldése