Édes-fűszeres lazac
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
vagy
A pácléhez:
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
pár csepp olaj
igény szerint citromlé
igény szerint szójaszósz
Elkészítés:
1. A lazac kivételével valamennyi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a lazacot úgy forgatjuk bele, hogy körös-körül bevonja.
2. A tálat folpackkal letakarva 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, közben a halszeleteket meg-megforgatjuk.
3. Mindkét oldalán 2-3 percig grillezzük, időnként a páclével megkenjük. A lazacot szójaszósszal, citromlével és pár csepp olajjal meglocsolva tálaljuk.
A lazac az egyik legfinomabb, de legkényesebb hal. Ügyeljünk rá, nehogy túlsüssük, kiszárítsuk. A közepébe kést szúrva győződünk meg róla, hogy átsült-e.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.