Édes-fűszeres lazac

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-fűszeres lazac
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet lazac
vagy
6 szelet mélyhűtött lazac
A pácléhez:
2 evőkanál mustár
1 evőkanál chiliszósz
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 db citrom leve és reszelt héja
½ kiskanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
pár csepp olaj
igény szerint citromlé
igény szerint szójaszósz

Elkészítés:

1. A lazac kivételével valamennyi hozzávalót egy tálban összekeverjük, majd a lazacot úgy forgatjuk bele, hogy körös-körül bevonja.

2. A tálat folpackkal letakarva 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, közben a halszeleteket meg-megforgatjuk.

3. Mindkét oldalán 2-3 percig grillezzük, időnként a páclével megkenjük. A lazacot szójaszósszal, citromlével és pár csepp olajjal meglocsolva tálaljuk.

A lazac az egyik legfinomabb, de legkényesebb hal. Ügyeljünk rá, nehogy túlsüssük, kiszárítsuk. A közepébe kést szúrva győződünk meg róla, hogy átsült-e.
Száraz rozé illik hozzá.
Siller illik hozzá.
Édes-fűszeres lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Édes-fűszeres lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
lexikon