Gyömbéres csirkenyárs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres csirkenyárs
Adag: 6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott, kockára vágott csirkecomb
A pácléhez:
1 evőkanál gyömbérpor
¼ kiskanál chilipor
1 dl fehérbor
¼ kiskanál kínai ötfűszer-por
1 evőkanál olaj
1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A csirkét 3 cm-es kockákra vágjuk, és 12 nyársra húzzuk. Ezeket lapos tálba egymás mellé fektetjük.

2. A bort a mézzel, az olajjal, a gyömbérrel, az ötfűszerrel meg a chiliporral összekeverjük, és a nyársakra öntjük. A hűtőszekrényben néhány óráig, de még jobb, ha egy éjjelen át ebben pácoljuk.

3. A nyársakat lecsepegtetjük, és rostra fektetve, gyakran forgatva, ha kell, a páclével vagy olajjal kenegetve, 10-15 percig sütjük.

Gyömbéres csirkenyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1234 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Gyömbéres csirkenyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj