Édes-savanyú csirkeszárny

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirkeszárny
Adag: 1 tepsi (10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg tisztított csirkeszárny
A pácléhez:
2 evőkanál fehérborecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál paradicsomlé
1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A szárnyakat megtisztítjuk, hegyes csücsküket levágjuk.

2. A barackízt az ecettel, a szójaszósszal, a paradicsomlével, az olajjal meg a fokhagymával a tűzön addig kevergetjük, amíg a lekvár fel nem olvad, majd a csirkeszárnyakat ebbe forgatjuk. Letakarva 60 percig állni hagyjuk.

3. A húst lecsepegtetjük, tepsire fektetjük, és közepesen meleg (180 °C-os) sütőben 30 percig sütjük. (A tepsibe 1 dl vizet is önthetünk, nehogy a szárnyak a sütés során odaégjenek.) 15 perc elteltével a húsdarabokat megfordítjuk.

4. A szárnyakat a sütőből kivéve, faszénparázs fölött, roston még 10-15 percig sütjük, ha kell, olajjal is megkenhetjük.

A csirkeszárnyakat főételként, de előételként is tálalhatjuk. A vendégeknek azonban adjunk mellé bőven papírszalvétát és a csontoknak kis tálkát.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Édes-savanyú csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2146 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Édes-savanyú csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
twitter