Chilis halbatyu

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Chilis halbatyu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kiskanál összevágott csípős paprika
4 szelet mélyhűtött tonhal
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
1 db citrom leve
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felolvadt halszeleteket kissé megsózzuk, és négy alufólialapra fektetjük, a zöldpaprikával megszórjuk. Mindegyik szeletre hagyma- és paradicsomkarikát fektetünk, citromlével és olajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel, borssal megszórjuk.

2. A fólialapok széleit összenyomkodjuk, és a négy csomagot forró grillre fektetjük. A halszelet vastagságától függően 10-15 percig sütjük. A végén az egyiket széthajtva villával ellenőrizzük, hogy a hal átsült-e.

A citromlevet 2 evőkanál fehérborral is helyettesíthetjük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Chilis halbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 877 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Chilis halbatyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
hírlevél