Roston sült halfilé

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült halfilé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet mélyhűtött tonhal
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
ízlés szerint bazsalikomlevél
ízlés szerint cikkekre vágott citrom
A pácléhez:
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál vermut
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A halat felengedjük, és lapos üvegtálba fektetjük. A citromlevet az olajjal, a hagymával, a petrezselyemmel, a vermuttal és egy kevés borssal összekeverjük, a halra öntjük. Lefedve 30 percig pácoljuk.

2. A halszeleteket lecsepegtetjük, és parázs fölé, megolajozott rostra fektetjük. Olajjal kenegetve mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.

3. Citromcikkekkel körülrakva, petrezselyem- és bazsalikomszálakkal díszítve tálaljuk.

A halat sosem áztatjuk, vízzel éppen csak leöblítjük. Ha nem szeretjük az erős tengeri szagot, ajánlatos citromlével bedörzsölve 30 percig állni hagyni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Roston sült halfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
Roston sült halfilé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Rostonsültek Rostonsültek
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A lassú tűznél, a kerti tűzrakó parazsánál sütött húsféléknek különleges zamata, az így készült fogásoknak sajátos hangulata van. A hagyományos rostonsültek mellett ez a kötet a hozzájuk való salátákat, köreteket és a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj