Köményes-citromos csirkemell
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A húst lebőrözzük, majd köménnyel, citromlével és borssal bedörzsöljük.
2. Közepesen meleg parázs fölött addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul, ami mindkét oldalán 5-8 percig tart. (Időnként megolajozzuk, nehogy kiszáradjon.)
3. Citrommal ízesített vajjal a tetején tálaljuk.
Kenegessük a mellet ízesített olajjal, így nemcsak a kiszáradástól óvjuk, de ízesítjük is.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.