Szőlőbefőtt

| Szőlőbefőtt receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szőlőbefőtt
Eszközök: fazék, tűzhely
Eljárások: dunsztolás, főzés
Adag: 1 adag (2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szőlő
1 késhegynyi tartósítószer
10 dl víz

Elkészítés:

1. A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, óvatosan leszemezzük és dunsztos üvegekbe rakjuk.

2. A cukorból, vízből és a tartósítóból szirupot főzünk és a szőlőre öntjük.

3. Az üvegeket lekötjük és száraz dunsztba rakjuk. A felhasznált gyümölcs soha ne legyen túl érett. Ha illatos, apró szemű szőlőből készül, akkor nem kell ízesíteni, ha nagy szemű, jellegtelen ízű a szőlő, akkor ízlés szerint vaníliával, fahéjjal vagy szegfűszeggel ízesíthetjük a szirupot.

Készíthetjük keverve is a piros és fehér szőlőt. Ha mézédes, ropogós gyümölcsöt használunk (pl. Zala gyöngye), akkor kevesebb cukor is elég hozzá.

Szőlőbefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11328 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Szőlőbefőtt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
google+